De dialoog van Joep Dorren

De dialoog van Joep Dorren

Ongetwijfeld betreft het een uithoek van jouw praktijk: cliënten die dwarsliggen, die proberen je voor hun karretje te spannen en je opdragen wat te doen. Of cliënten die zwaar emotioneel worden door een beslissing die jij neemt, of slecht nieuws dat jij moet brengen. Ook cliënten die manipulatief gedrag vertonen, zodat je in een fuik terecht komt; cliënten die dreigen, of zelfs bedreigen. Dit gedrag kan in allerlei gradaties voorkomen: van licht en subtiel tot – in het extreme geval – onverhuld geweld. Bij de alarmlijn van de Orde komt wekelijks één melding binnen van een advocaat die zich bedreigd voelt. Hoewel het een uithoek is, heeft het grote impact. Op jou als persoon, maar mogelijk ook op het hele team waarin je werkzaam bent, en in sommige gevallen op de hele organisatie.

 

Joep Dorren praat in onderstaande podcast* over omgaan met lastig gedrag.  Hij onderscheidt in de praktijk drie categorieën lastig gedrag, waarvan twee grensoverschrijdend. Joep legt deze categorieën uit, geeft er voorbeelden bij, maar geeft ook tips hoe je ermee om kan gaan. 

Download Podcast

Joep is gecertificeerd communicatietrainer, met als specialisme het omgaan met agressie en geweld. Hij traint al ruim 15 jaar vele organisaties in deze materie, o.a. binnen de gezondheidszorg, de overheid en de rechtelijke macht. Joep is als vaardighedentrainer en mentor sinds 2013 verbonden aan de Beroepsopleiding Advocaten. Joep heeft de training grensoverschrijdend gedrag binnen de advocatuur ontwikkeld en deze bieden we zowel in het open inschrijvingsaanbod als incompany aan.

 

 

joep dorren foto

 

*Bron: Beroepsopleiding Advocaten

 

Vragen?

Wil je meer weten over onze training grensoverschrijdend gedrag? Neem dan contact op Bart Smits via bsmits@dialoguebv.nl of bel ons op 035- 54 11 844.