Opoen t

In 5 stappen een stressbehendige organisatie

In 5 stappen een stressbehendige organisatie

In organisaties waar topprestaties worden geleverd, heb je stress nodig voor het leveren van die prestaties. Stress is niet negatief. Stress zet aan tot actie. Het verhoogt de concentratie. Als je weer kunt ontspannen na het leveren van een prestatie, neemt de adrenaline in je lichaam weer af en is er een gezonde afwisseling tussen activiteit en rust. Als deze afwisseling er niet in voldoende mate is, doordat je vrijwel onafgebroken in de prestatiemodus zit, wordt de adrenaline niet meer afgebouwd en kunnen op den duur overspannenheid en burn-out het gevolg zijn. In een organisatie waar topprestaties worden geleverd, gaat het er dus niet om dat prestatiedruk of spanning verdwijnt. Stress doet in wezen iets goeds. Wel is het zaak om de mensen in de organisatie, behendig met stress om te leren gaan. Dankzij deze 5 stappen zorg je ervoor dat jouw organisatie stressbehendig wordt.

 

De 5 stappen:

 

Stap 1

Maak stressbehendigheid onderdeel van preventiebeleid en communiceer hier open over.

 

Stap 2

Normaliseer het onderwerp stress (haal het taboe eraf) zodat het in een vroeg stadium besproken kan worden.

 

Stap 3

Leer leidinggevenden hoe ze beter kunnen coachen.

 

Stap 4

Train jonge professionals op zelforganisatievaardigheden, zelfvertrouwen en weerbaarheid.

 

Stap 5

Maak gezonde afspraken over telefoongebruik en bereikbaarheid.

 

Via de knop onderaan de pagina kan je onze whitepaper downloaden waarin wij aan de hand van deze 5 stappen handige tips meegeven die de stressbehendigheid in jouw organisatie bevorderen. Ook komen de coaches van Dialogue aan het woord om hun inzichten uit de praktijk te delen.

Vragen?

Meer weten over onze stressbehendigheid training? Neem contact op met Bart Smits via bsmits@dialoguebv.nl of bel ons op 035 - 54 11 844.
Download Whitepaper