5 tips om effectief feedback te geven

5 tips om effectief feedback te geven

Feedback geven aan een ander is erg belangrijk. Op die manier geef je namelijk aan wat je van iemands gedrag en/of prestaties vindt. Door de feedback weet de ander hoe zijn gedrag ervaren wordt. Daar kan hij van leren en andersom geeft het ontvangen van feedback jou inzicht in hoe je bent overgekomen.

 

Feedback kan op verschillende manieren gegeven worden: positief (een compliment) en negatief (kritiek) bedoeld zijn. Het effect van positieve feedback is dat de ander inzicht krijgt in zijn kwaliteiten en zich daarin ook gewaardeerd voelt. Het effect van negatieve feedback is dat de ander inzicht krijgt in zijn valkuilen en daardoor ook handvatten voor verbetering. Door feedback te geven draag je bij aan een meer open samenwerkingsomgeving, waarin je van elkaar kunt leren.

 

Maar lang niet iedereen durft feedback te geven. Het is ook erg belangrijk om goed na te denken over wat je precies op welke manier zegt. Daarom deze 5 tips om effectief te leren feedback te geven. Zodat jij en anderen ook echt wat aan jouw opmerkingen hebben. 

 

 

5 tips voor effectief feedback

 

Vragen?

Wil je meer weten over onze trainingen? Neem dan contact op ons via info@dialoguebv.nl of bel ons op 035- 54 11 844.